Pilgrim's conflict with Sloth...

joi, 6 martie 2014

Bucură-te că ești femeie!

În ultima vreme am întâlnit tot mai multe persoane care încercau să explice cât de importante sunt femeile în general, dar mai ales femeile din viețile lor. Bărbați căsătoriți sau tineri necăsătoriți încercau să explice atât femeilor cât și celorlalți bărbați că femeile sunt deosebite. Cu mai multă îndrăzneală sau cu rețineri, cu experiență mai mare sau mai puțină, odată cu venirea lunii martie și a împărțirii de mărțișoare ceva special se întâmplă și în inimile bărbaților, nu doar a femeilor.

 Se trezesc și ei parcă odată cu întreaga natură după o lungă iarnă și observă florile care răsar, gâze care mișună în jurul lor, păsărele gălăgioase și devin conștienți și de o altă prezență : femeia. Parcă vad cu alți ochi mamele, soțiile, surorile, prietenele.

Și ce pot fi femeile, ce pot transmite, ce pot realiza, cine sunt ele?                                         Femeile sunt cele care dau viață, care conduc viața, neobosite parcă în alergarea lor de dimineață pâna seara, sunt cele care îți oferă confort, mângâiere, alin, sacrificiu, sunt prințese, flori, delicate și în acelși timp tari, puternice, încăpățânate și supuse, libere și toruși înlănțuite, vorbărețe, expresive, energice, ambițioase, lucrează cu mâini sigure chiar și atunci când sunt șovăitoare și neâncrezătoare în ele însele, slabe și firave dar care duc poveri pe care alții nu le pot duce, sunt gata de ajutor și jertfire chiar dacă de cele mai multe ori ele sunt cele care au nevoie de sprijin și ajutor, consiliază când ele au nevoie de consiliere, ascultă când ele ar dori să fie ascultate, leagă rănile altora deși rănile lor sunt netratate, nu plâng la durere dar plang cand sunt tratate cu indiferență și respinse, luptă pentru copii lor până la istovire chiar dacă de multe ori aceștia nu realizeză, pot șopti vorbe de iubire dar în același timp pot porni un adevărat război. Femeile reacționează la felul în care sunt tratate, răspund cu dragoste când sunt tratate cu gingășie, sunt dedicate când sunt apreciate, devin încrezătoare când știu că cineva le susține, se deschid când sunt acceptate, dăruiesc lucruri mari doar pentru un zâmbet sau o îmbrățișare, se supun atunci când libertatea li se oferă și nu când sunt constrânse.

Femeile, DA, sunt deosebite și trebuie tratate în mod deosebit! 

2 comentarii:

  1. Citind articolul, parca am mai prins putin curaj. Cineva, spunea ca femeia este ca o floare. Daca o calci, ea se ofileste, dar daca o ingrijesti sii ii acorzi atentie, ea emana parfum si gingasie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Citind articolul, parca am mai prins putin curaj. Cineva, spunea ca femeia este ca o floare. Daca o calci, ea se ofileste, dar daca o ingrijesti sii ii acorzi atentie, ea emana parfum si gingasie.

    RăspundețiȘtergere